Co je to SD WAN?

SD-WAN, neboli Software-Defined Wide Area Network, je moderní řešení pro efektivní a spolehlivé propojení vzdálených sítí. Pokud hledáte způsob, jak zlepšit výkon vaší síťové infrastruktury a snížit náklady spojené s jejím provozem, pak je SD-WAN tou správnou volbou.

SD-WAN umožňuje řídit a optimalizovat datový provoz na vzdálených pobočkách, cloudových aplikacích a dalších síťových službách. To znamená, že můžete dosáhnout vynikajícího výkonu s minimálními náklady na provoz a správu sítě. Navíc díky SD-WAN můžete snadno zabezpečit vaši síť pomocí šifrování a firewallů.

Jako přední poskytovatel SD-WAN řešení vám můžeme nabídnout špičkové řešení, které je navrženo pro rychlou a jednoduchou implementaci, snadnou správu a vynikající výkon. Kontaktujte nás ještě dnes a zjistěte, jak vám můžeme pomoci zlepšit vaši síť a snížit náklady na její provoz.

  • Zlepšení výkonu a spolehlivosti: SD-WAN umožňuje různým druhům provozu, jako jsou např. aplikace v cloudu, videokonference, hlasové hovory a další, aby se přenášely přes nejvhodnější cestu. To znamená, že se zlepší výkon a spolehlivost sítě.

  • Znížení nákladů: SD-WAN může snížit náklady na WAN infrastrukturu tím, že umožní organizacím nahradit drahou MPLS sítě levnějšími alternativami, jako jsou např. internetové připojení, LTE nebo 5G sítě.

  • Jednoduchá správa: SD-WAN poskytuje centralizovanou správu a řízení sítě pomocí jednotného dashboardu nebo řadiče, což usnadňuje monitorování, konfiguraci a správu síťových zařízení.

  • Bezpečnost: SD-WAN umožňuje zabezpečit síť pomocí šifrování a dalších bezpečnostních opatření. To znamená, že se sníží riziko útoků na síť.

  • Flexibilita: SD-WAN umožňuje organizacím snadno přidávat nebo odebírat nové pobočky nebo sítě, což usnadňuje rozšiřování nebo měnění podnikového prostředí.

  • Optimalizace provozu: SD-WAN umožňuje optimalizovat síťový provoz, aby se minimalizovaly zpoždění a ztráty paketů. To znamená, že se zlepší kvalita služeb a výkon sítě.

Výše uvedené výhody jsou jen některé z mnoha, které organizace mohou získat přechodem na SD-WAN. Záleží na konkrétních potřebách a cílech každé organizace, zda bude SD-WAN přínosem pro jejich síťovou infrastrukturu.

Pro vytvoření SD-WAN je zapotřebí několik kroků a komponent:

  1. Plánování a návrh: V první fázi je potřeba zvážit vaše potřeby a cíle v oblasti síťové infrastruktury, například výkon, dostupnost a bezpečnost. Poté se navrhne architektura SD-WAN, která bude odpovídat těmto požadavkům.
  2. Výběr SD-WAN řešení: Existuje mnoho různých SD-WAN řešení na trhu. Je důležité zvážit parametry jako výkon, bezpečnost, cenovou dostupnost, jednoduchost správy a další faktory při výběru řešení, které nejlépe odpovídá vašim potřebám.
  3. Konfigurace zařízení: Po výběru SD-WAN řešení je potřeba konfigurovat jednotlivá zařízení, aby byla schopna fungovat jako součást SD-WAN sítě. Konfigurace může zahrnovat nastavení sítě, připojení k internetu, zabezpečení a další parametry.
  4. Integrace s existujícími sítěmi: Pokud již máte existující síťovou infrastrukturu, je potřeba integrovat SD-WAN s vaší stávající sítí. To zahrnuje propojení sítí, konfiguraci směrovačů a dalších zařízení a optimalizaci provozu.
  5. Správa a monitorování: Po nasazení SD-WAN sítě je důležité pravidelně monitorovat provoz sítě a případně provádět úpravy v konfiguraci zařízení. To pomůže zajistit, že síť bude vždy fungovat co nejefektivněji a bez problémů.

Výše uvedené kroky jsou obecné a mohou se lišit v závislosti na specifických potřebách a řešeních každé organizace. Je důležité spolupracovat s odborníky na SD-WAN, kteří vám pomohou navrhnout a nasadit síťovou infrastrukturu, která bude odpovídat vašim potřebám.

Share This Information

THE CLOUD

IS IN OUR DNA.